Svet

Petak, 10.04.2020.

10:47

"Francuska će podržati velike korporacije sa 20 milijardi evra"

Francuska vlada je izdvojila 20 milijardi evra (21,7 milijardi dolara) za pomoć velikim kompanijama, izjavio je danas ministar finansija Bruno le Mer.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA, Ludovic Marin, Pool

Ovo se odnosi na velike kompanije koje moraju da ojačaju svoju bazu kapitala uz podršku države, rekao je Le Mer, prenosi Rojters.

"Odlučili smo da izdvojimo sredstva za kredite, da uložimo 20 milijardi evra u poseban fond kako bismo podržali kapital kompanija kojima je to potrebno, bilo da su u pitanju javna ili privatna preduzeća", rekao je Le Mer za radio Evropa 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

1 d

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

1 d

Region

Još jedna banka prestaje da postoji

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvestila je danas da je uspešno završila operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke, čime je u celosti realizovano tehničko prilagođavanje sistema nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja.

14:52

3.6.2024.

1 d

Podeli: