Srbija

Sreda, 09.11.2022.

10:13

U petak je neradni dan: Znate li koliko će ih biti 2023. godine?

Do kraja godine brojimo sitno, a mnogi se raduju dolazećem petku koji se u Srbiji praznuje neradno.

Izvor: Blic

U petak je neradni dan: Znate li koliko će ih biti 2023. godine?
Ilustracija: Shutterstock/Chinnapong

Mnogi su već isplanirali produženi vikend, neki će početi da odmaraju već sutra, a mnogi kalkulišu i kada dolaze novi neradni dani, piše Blic.

Državni praznik Dan primirija u Prvom svetskom ratu obeležava se u petak 11. novembra. Ovo je praktično poslednji neradni dan u ovoj godini, ukoliko izuzmemo 25. decembrar kada Katolici praznuju Božić.

Praktično prvi neradni dani očekuju nas naredne godine, za Novu godinu 1. 2. i 3. januara, a posle njih 7. januara kada se obeležava Božić koji je takođe neradan dan. U 2023. godini očekuju nas dvadesetak neradnih dana. Praznovaćemo i u januaru, a onda i u februaru, aprilu...
Foto: Screenshot/paragraf.rs | Neradni dani u Srbiji za 2023. godinu
Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji obeležavamo prekosutra je državni praznik koji pada na 11. novembar. Ovaj datum podseća na dan kada su 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, Sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. U Srbiji je ovaj praznik počeo da se obeležava u 2012. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Svet

Pokajali se – ipak neće ruski gas

Austrijsko ministarstvo za energetiku objavilo je u utorak da je osnovalo komisiju koja bi trebalo da analizira ugovor domaće energetske kompanije OMV i ruskog Gasproma o snabdevanju gasom i razmotri mogućnosti njegovog raskida.

8:11

11.7.2024.

1 d

Podeli: