"Srbija neće nacionalizovati rusku imovinu"

"Nismo skloni da nacionalizujemo rusku imovnu", naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju naciji.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92.net

Sreda, 02.03.2022.

18:58

Foto: Screenshot/TV Prva

"Razgovaramo sa predstavnicima ruskih preduzeća", rekao je Vučić.

"Ako bude problema onda ćemo pokušati da se dogovorimo i da damo fer cenu i da nešto kupimo", dodao je.

Komšije SAD odbile da uvedu sankcije Moskvi

Predsednik Srbije istakao je da će Srbija, ako dođe do poremećaja na energetskom tržištu naći najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredila interese ruskih partnera.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je pomenuo mogućnost nacionalizacije NIS i sličnih preduzeća iz oblasti energije, odgovorio da naravno da nije, već da je rekao da će Srbija izbegavati nacionalizaciju i to što drugi rade.

"Nećemo da otimamo ono što pripada Ruskoj Federaciji. Nema ni razloga. Ali pratićemo stanje i kako se stvari odvijaju, da li će sve biti normalno sa uvozom nafte i svega. Rafinerija sada radi 24 sata svakog dana“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su nacionalizacija i konfiskacija najgore stvari koje država može da uradi.

"U ovom trenutku ne razgovaramo ni o čemu sličnom, već imamo dobru saradnju sa NIS-om. Ako bi došlo do poremećaja na trzištu našli bi najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredili interese ruskih partnera", istaka je on.

"Srbija neće učestvovati u izvozu oružja u ratom zahvaćena područja i u zemlje zahvaćene sukobima neće moći da ide naše oružje", naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: