Proces odobrenja za nove i unapređene fiskalne uređaje je besplatan i još uvek otvoren VIDEO

Elektronski fiskalni uređaj je hardversko i softversko rešenje koje koriste obveznici fiskalizacije radi izdavanja fiskalnog računa.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

16:48

Proces odobrenja za nove i unapređene fiskalne uređaje je besplatan i još uvek otvoren VIDEO
Foto: Printskrin/TV B92

Novi model fiskalizacije svim proizvođačima elektronskih fiskalnih uređaja, kako postojećim, tako i proizvođačima inovatorima pružio je priliku da prošire poslovanje i na segment tržišta fiskalnih uređaja.

Ovaj model fiskalizacije uspostavljen je 1. marta ove godine, a prostora za inoviranje i unapređenje fiskalnih uređaja

Proces odobrenja za nove ili unapređene elektronske fiskalne uređaje je i dalje otvoren i besplatan.

Poreski obveznici na raspolaganju imaju široku paletu fiskalnih uređaja koje mogu pronaći na tržištu u skladu sa poslovnim potrebama.

"Zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, na tržištu se, nakon njegovog uvođenja, pojavilo više od 660 fiskalnih uređaja, koje je Poreska uprava odobrila za korišćenje na teritoriji Republike Srbije. Radi se o potpuno novim ili znatno unapređenim proizvodima koji zadovoljavaju sve tehničke specifikacije i druge standarde fiskalnih uređaja", rekla je za TV B92 Mina Bujović iz Poreske uprave.

Višemesečni proces adaptacije i pripreme uvođenja novog modela fiskalizacije za cilj ima da poreskim obveznicima olakša prelaz na novi model koji sada Poreskoj upravi omogućava uvid u transakcije u trenutku prometa.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: