Povučen dečji proizvod sa našeg tržišta FOTO

Sa tržišta se povlače minđuše za decu zbog hemijskog rizika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.07.2023.

16:00

Povučen dečji proizvod sa našeg tržišta FOTO
Ilustracija: Shutterstock/Andrey Burstein

Kako je objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), reč je o setu dečijih minđuša – šest pari u obliku leptira, jednoroga, bisera itd, model SKU 349034, bar kod 2200134903460, brenda Pepco.

Sa tržišta su povučene zbog hemijskog rizika.

"U obuhvaćenim proizvodima izmerena je vrednost nikla do 4,5 µg/cm2/nedeljno. Brzina oslobađana ovog elementa je previsoka. Nikl je jak senzibilizator i izaziva alergijske reakcije ako je prisutan u proizvodima koji dolaze u direktan i produženi kontakt sa kožom", navode na sajtu.

Putem sajta i izloženim obaveštenjem na mestu prodaje potrošači su obavešteni o riziku koji proizvod ima, kao i o mogućnosti povraćaja novčanih sredstava.
Foto: NEPRO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: