Biz - B92.net

Pejsend u Beogradu otvorio Evropski tehnološki centar; cilj: do kraja godine – 100 zaposlenih

Beograd -- Pejsend (Paysend), globalna finansijsko-tehnloška kompanija sa sedam miliona klijenata, objavila da je otvorila svoj novi Evropski tehnološki centar u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: dennizn / Shutterstock.com
Foto: dennizn / Shutterstock.com

Pejsend omogućava korisnicima da plaćaju i šalju novac na mreži bilo gde, bilo kako i u bilo kojoj valuti.

Novi tehnološki centar će se fokusirati na razvoj softvera i proizvoda i predstavlja potvrdu reputacije Srbije kao jednog od vodećih tehnoloških centara u Evropi, sa rastućom zajednicom poznatih visokotehnoloških kompanija i fintek startapa koji dolaze u Srbiju zahvaljujući dobroj lokaciji, i međunarodno priznatim znanjima i veštinama naših ljudi, naveo je Pejsend na svom sajtu.

Kako je navedeno, tehnološki ili IKT sektor je postao izuzetno važan deo društvenog i ekonomskog razvoja Srbije i biće od ključnog značaja za budući razvoj i ekonomski rast.

"Otvorenost za inovacije, spremnost za usvajanje novih ideja i digitalna transformacija kao prioritet, stubovi su aktuelne Vlade Srbije, pri čemu premijerka Ana Brnabić aktivno učestvuje u izgradnji bliskih odnosa sa IT industrijom, startapima i inovativnim kompanijama u Srbiji."

Premijerka Brnabić je tim povodom rekla, navodi Pejsend, da su digitalizacija i četvrta industrijska revolucija pružile jedinstvenu priliku Srbiji i njenim građanima da prevaziđu druge zemlje, posebno u oblasti tehnologije, inovacija, stranih direktnih investicija i istraživanja i razvoja.

"Sposobnost Srbije da privuče vodeće tehnološke i fintek kompanije, kao što je Pejsend, dokaz je važnosti strateških investicija tokom proteklih nekoliko godina kako bismo razvili i jačali tehnologiju i startap ekosistem u Srbiji", istakla je Brnabićeva.

Pored posvećene vlade i političke stabilnosti, za podršku digitalnoj transformaciji Srbija ima i odlične talente sa svetski priznatih univerziteta i prestižnih tehnoloških multinacionalnih kompanija, stratešku lokaciju koja može istovremeno da podrži evropske, američke i azijske operacije, kao i prostor na tržištu za rast i razvoj tehnologije, navode iz Pejsenda.

Takođe, cilj Pejsenda je da direktno doprinese nekim od inovativnih tehnoloških inicijativa na kojima se u Srbiji trenutno radi, uključujući saradnju sa Narodnom bankom Srbije na testiranju platnih rešenja i proizvoda za plaćanja banaka, zatim, pridruživanje Inicijativi Digitalna Srbija u izradi fintek zakona, kao i razvoju digitalne ekonomije Srbije.

"Kao globalni fintek, izbor Beograda kao lokacije za Pejsendovo primarno evropsko tehnološko čvorište je bila laka odluka, imajući u vidu rastuću infrastrukturu i podršku koju Vlada Srbije pruža za podsticanje razvoja tehnologije i startapa. U saradnji sa Vladom Srbije želimo da pomognemo da se Beograd stavi na mapu kao sledeća fintek prestonica Evrope. Radujemo se što ćemo se etablirati u Beogradu i doprineti razvoju snažne, globalno konkurentne digitalne ekonomije u Srbiji", rekao je saosnivač i predsednik kompanije Pejsend Abdul Abdulkerimov.

Cilj Pejsenda je da poveća broj zaposlenih u Beogradu na 100 ljudi do kraja ove godine.

Pejsend je integrisani globalni ekosistem plaćanja sledeće generacije, koji omogućava potrošačima i preduzećima da plaćaju i šalju novac na mreži bilo gde, bilo kako i u bilo kojoj valuti.

Sedište Pejsenda je u Velikoj Britaniji i misija je da promeni način na koji se novac kreće širom sveta.

Pejsend trenutno podržava rad na više mreža na globalnom nivou preko Mastercard, Visa, China UnionPay i lokalnih ACC šema plaćanja, pružajući preko 40 metoda onlajn plaćanja za mala i srednja preduzeća.

Pejsend može da šalje novac u više od 150 zemalja širom sveta i privukao je sedam miliona korisnika na svoju platformu.

Kao integrisana globalna platforma za plaćanje, Pejsend ima sopstvenu globalnu mrežu banaka i međunarodnih i lokalnih sistema plaćanja i partnerstvo sa najvećim međunarodnim kartičnim sistemima kao što su Visa, Mastercard i China Union Pay.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.