Njihov usisivač imala je svaka kuća u bivšoj Jugoslaviji, danas opet otišli na doboš

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju dužnika "Sloboda aparati" kao pravnog lica.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2022.

10:08

Njihov usisivač imala je svaka kuća u bivšoj Jugoslaviji, danas opet otišli na doboš
Foto: RINA

Nekadašnja fabrika uređaja za domaćinstvo biće ponuđena kupcima na javnom nadmetanju 25. maja ove godine, u Centru za stečaj u Beogradu, po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti, prenosi RINA.

Fabrika je bankrotirala aprila 2018. rešenjem privrednog suda u Čačku i na osnovu toga, kao i odluka Odbora poverilaca iz marta ove godine pristupilo se prodaji, po pravilniku za upravljanje stečajnom masom.

Kupcima se nudi ukupno 15 objekata "Aparata", fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada u Jezdini i Pridvorici koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: