Na Zlatiboru niče nova gondola duga 14 kilometara

Predsedenik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je projekte koji će se realizovati na teritoriji te opštine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2024.

17:59

Na Zlatiboru niče nova gondola duga 14 kilometara
Ilustracija: RINA

Istakao je da je najvažniji projekat nova gondola koja će ići od Tornika do Pribojske banje u dužini oko 14 kilometara.

Novu fazu u razvoju Zlatibora, Stamatović je najavio tokom studijske posete turističkih novinara i ljudi od uticaja u oblasti turizma Zlatiboru, koju su zajednički organizovali Turistička organizacija Zlatibor i Turistička organizacija Srbije, navodi se u saopštenju opštine Čajetina.

"Oko Ribničkog jezera planiramo da izgradimo novi centar Zlatibora, takozvani Zlatni grad", rekao je on.

Kako je najavio Stamatović, to podrazumeva izgradnju golf terena, kao i vila i hotela, tako da će ovaj deo planine izgledati mnogo modernije i savremenije.

"Od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibora grade se sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa. Grubi radovi na pripremi terena su već skoro završeni i u ovoj godini ćemo raditi na onim takozvanim finim radovima to jest na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena", rekao je predsednik opštine Čajetina.

Dodao je da se radi i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara.

"Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru", najavio je on.

Kako je istakao, plan je da na Zlatiboru, nakon realizacije svih projekata, boravi milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: