"Možemo da plaćamo uvoz struje, ali ako dnevno morate da platite 25-30 miliona evra..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas predsednika Slovenije Boruta Pahora.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 03.09.2022.

15:21

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"Mnogo problema ćemo imati preko zime, i sve što su Nemci pokušali da smanje cene energenata za nas je spas", rekao je Vučić nakon sastanka.

"Možemo mi da plaćamo za uvoz struje. Mi smo, za neznalice, uvek uvozili struju. Ali ako vam dođe do toga da dnevno morate da platite 25-30 miliona evra, ako nam dođe da plaćamo za koji mesec milijardu, to je besmisleno, moramo da vidimo šta ćemo da radimo", izjavio je predsednik Srbije.

"To je ključno pitanje, i na tome ćemo raditi u narednim nedeljama. Uspeli smo da rešimo pitanje mazuta i toplana u svim gradovima, čak i tamo gde su bila neodgovorna lokalna rukovodstva", dodao je.

Trgovinska razmena Slovenije i Srbije ove godine prećiće dve milijarde evra, što je veliki uspeh i govori o prijateljstvu i međusobnom poverenju dve države, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i istakao da je izuzetno zadovoljan ovim podatkom, koji govori da poslovni ljudi obe zemlje pronalaze tržište i mesto za investicije u Srbiji i Sloveniji.

Sastanak u okviru priprema za predstojeći Samit Procesa Brdo-Brioni je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon razgovora dvojica predsednika obratila su se javnosti.

Samit Procesa Brdo-Brioni, koji će biti održan 12. septembra na Brdu kod Kranja, biće prilika da se sagleda aktuelna situacija na Zapadnom Balkanu i da se uputi poziv članicama i institucijama Evropske unije da ubrzaju proces proširenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: