Država daje 300 miliona dinara za 19 projekata u industrijskim zonama

Ministarstvo privrede je za ovu godinu izdvojilo oko 300 miliona dinara za realizaciju 19 projekata u industrijskim zonama lokalnih samouprava.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Depositphotos,  faustpr
FOTO: Depositphotos, faustpr

To je izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Opremanjem industrijskih zona svaka lokalna samouprava unapređuje svoju konkurentnost i atraktivnost i zato su ovi projekti važni, naveo je.

"Ministarstvo privrede im je, kroz ove projekte, dalo mogućnost da opreme industrijske zone uz sufinansiranje ministarstva“", rekao je Stevanović dodajući da je to jedan od načina da se svaka lokalna samouprava bori za nove investicije koje će otvoriti radna mesta i doprineti ukupnom privrednom rastu zemlje.

"Gotovo sve lokalne samouprave imale su šansu da budu podržane kroz sufinansiranje za razvoj infrastrukture u poslovnim zonama", rekao je Stevanović.

Od ove godine je u okviru programa omogućeno je i finansiranje projekata u turističkim i banjskim područjima, a već od naredne godine planirano je uvećanje budzeta u te svrhe.
Tim programom država pokušava da napravi disperziju investicija kako bi se ravnomerno pokrila cela teritorija Srbije i dodao da će država, osluškujući zahteve i planove investitora, izlaziti u susret.

strana 1 od 188 idi na stranu