Biz - B92.net

Postaje svetski centar: Japanci otvaraju fabriku, posao za više od 300 radnika

Konjic -- Konjic bi trebalo da postane svetski centar za proizvodnju konusnih valjaka.

Izvor: klix.ba
Podeli
Ilustracija: Fishman64/Shutterstock
Ilustracija: Fishman64/Shutterstock

Razlog je to što su japanski investitori uložili 50 miliona KM (oko 25,6 miliona evra) u fabriku koja bi trebalo da zapošljava više od 300 radnika.

Kompanija Cubaki-Nakašima TN Bosnija d.o.o. Konjic već je pri kraju relizacije ove investicije, zapravo značajnog unapređenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću, prenosi Kliks.

Dolaze Nemci: Otvaraju fabriku, ali grade i školu

Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za auto-industriju i železnice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

Kineska fabrika u Šapcu u aprilu počinje proizvodnju

"Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 odsto izvozno orijentisana i ima tržište na svim kontinentima", kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije.

Investitori ističu i kako je investicija realizovana u saradnji sa opštinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.