Pojeftinilo, uprkos upozorenjima EK: Koliko sada košta crnogorski "zlatni pasoš"?

Vlade Crne Gore je smanjila minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. “ekonomskog” državljanstva.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 24.06.2022.

14:39

Pojeftinilo, uprkos upozorenjima EK: Koliko sada košta crnogorski
Foto: Shutterstock/By Den Tramper

Zahtevani iznos smanjen je sa 2,5 miliona evra, koliko iznosi 50 odsto minimalne investicije, na fiksnih milion evra, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO).

“Umesto prekida ove sporne prakse, vlada Dritana Abazovića dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog sveta i olakšava im proceduru za sticanje crnogorskog državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije”, naveli su iz CGO, prenosi portal bankar.me.

Iz te nevladine organizacije dodaju da je pomenutu odluku vlada donela u četvrtak i podsećaju da je EK “oštro kritikovala sve prethodne vlade Crne Gore zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno eksplicitna bila kad je vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj program”.

“CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup vlade, i da može dodatno otežati već bremeniti proces evropeizacije”, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: