"Dugo nas lagali, nema više poverenja"

U ruskoj Sberbanci razmišljaju o tužbi protiv porodice Todorić, zbog prikrivanja pravog stanja u posrnulom koncernu Agrokor.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

10:41

Foto: Thinkstock

Prvi zamenik predsednika Uprave ruske Sberbanke, najvećeg kreditora Agrokora, Maksim Poletaev izjavio je za zagrebački Večernji list da su mu Todorićevi dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilanse.

On je dodao da su izgubili poverenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja. Zbog toga i razmišljaju o tužbi protiv porodice Todorić, navodi Večernji list.

U razgovoru za list Poletaev je rekao da je Sberbanka oprezna u novom finansiranju posrnulog koncerna i da traži garancije da će novoodobrena sredstva biti vraćena, ali i bolju saradnju s vanrednom upravom i Vladom.

Drugi čovek ruske banke ocenio je da je razgovor koji je u ponedeljak vodio s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem bio otvoren i dodao da mu je jasno izneo stavove Sberbanke.

"Prva zamerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces, što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru", rekao je Poletaev.

Premijeru je takođe rekao da što se tiče novog kredita Agrokoru, smatra da koncernu treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći "jeftiniji način finansiranja kompanije nego što je kroz 'roll up'".

"Trenutni predlog 'roll-up' za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu evra", naglasio je Poletaev.

Drugi čovek Sberbanke bio je u ponedeljak u Zagrebu na razgovorima o nastavku finansiranja posrnulog koncerna Agrokor, koji čeka novi kredit za nastavak poslovanja.

Ruska banka dosad je kreditirala Agrokor s oko 1,1 milijardu evra, a poslednji kredit u iznosu od oko 100 miliona evra odobrili su koncernu početkom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: