Svet 1

10.03.2024.

14:27

Indija potpisala sporazum sa četiri zemlje

Indija je danas potpisala trgovinski sporazum sa Islandom, Lihtenštajnom, Norveškom i Švajcarskom.

Izvor: Tanjug

Indija potpisala sporazum sa četiri zemlje
shutterstock, Dmitry Rukhlenko

Podeli:

Sporazum uključuje obavezu ulaganja od 100 milijardi dolara i otvaranje milion radnih mesta u Indiji u narednih 15 godina, rekli su zvaničnici.

Indija se obavezala da će smanjiti izvozne carine na industrijske proizvode za četiri evropske zemlje koje čine Evropska asocijacija za slobodnu trgovinu (EFTA), preneo je AP.

"Sporazum između Indije o EFTA ima za cilj da donese određene ekonomske benefite, kao što su bolje integrisani i čvršći nabavni lanci, nove prilike za kompanije i biznismene na obe strane, što bi dovelo povećane trgovine i investicija, stvaranja poslova, kao i ekonomskog rasta", piše u saopštenju EFTA.

Ministarstvo trgovine i indistruje Indije Pijuš Gojal rekao je da je Indija prvi put potpisala sporazum sa važnim ekonomskim blokom iz Evrope.

Nju Delhi takođe radi na trgovinskim dogovorima sa Velikom Britanijom i Evropskom unijom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: