Svet 4

09.03.2024.

16:06

Veliko otkriće za Kinu

Kineski državni naftni i gasni gigant CNOOC, otkrio je novu rezervu u Južnom kineskom moru.

Izvor: telegraf

Veliko otkriće za Kinu
EPA-EFE/EUGENE GARCIA

Podeli:

Rezerva sadrži preko 100 miliona tona ekvivalenta nafte kako je dokazano na mestu, navodi se u saopštenju kompanije u petak.

Rezerva se nalazi na CNOOC-ovom dubokovodnom naftnom polju Kaiping South u delti Biserne reke u blizini provincije Guangdong i sadrži laku naftu, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

CNOOC je mnogo investirao u razvoj kineskih rezervi nafte i gasa na moru kao deo šireg napora da se nadoknadi opadanje proizvodnje zbog zastarelih kopnenih polja prenosi Rojters.

Kompanija je podigla svoj cilj proizvodnje za 2024. za oko 8% na rekordnih 700 miliona do 720 miliona barela ekvivalenta nafte. Veliki deo ovih rezervi na moru nalazi se u istočnom kineskom Bohajskom moru i Južnom kineskom moru.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: