Svet 6

26.05.2024.

8:43

Rusija podiže nivo; Putin trlja ruke

Predsednik Rusije Vladimir Putin, otvarajući sastanak sa rukovodstvom preduzeća odbrambene industrije, istakao je da su ruska odbrambena preduzeća povećala proizvodnju municije za 14 puta, dronova za četiri i oklopnog naoružanja za 3,5 puta.

Izvor: Tanjug

Rusija podiže nivo; Putin trlja ruke
Profimedia

Podeli:

"Naši obim se povećao u poslednje vreme, u poslednjih godinu i po do dve godine, tokom specijalne vojne operacije, od 2021. do prošle godine, ovi brojevi se stalno menjaju, rastu“, ukazao je ruski predsednik, preneo je TASS.

On je istakao da je povećanje raketnog i artiljerijskog naoružanja bilo više od 22 puta, sredstava za elektronsko ratovanje i izviđanje 15, municije i naoružanja 14, vozila sedam, lična oklopna zaštita šest, bespilotne letelice četiri i za oklopno naoružanje skoro 3,5 puta.

"Ovo je dobar tempo, veliki obim. Želeo bih da zahvalim vama i vašim timovima što ste se nosili sa takvim zadacima - zadacima velikih razmera", zaključio je Putin.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

21 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: