Svet 0

27.02.2024.

7:37

Nova saznanja: Nakon pada aviona pokrenuta istraga

Nova istraga koju je tražila američka vlada u Boingu, izazvala je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim sistemima u kompaniji.

Izvor: Tanjug

Nova saznanja: Nakon pada aviona pokrenuta istraga
Shutterstock/tratong

Podeli:

Poslednjim pregledom otkrivena je loša povezanost višeg menadžementa i redovnog osoblja, kao i to da pravila ponašanja u vezi sa bezbednošću nisu efikasno primenjena u celoj kompaniji, preneo je Bi-Bi-Si.

Izveštaj je naručen nakon padova aviona Boinga 2018. i 2019. godine, u kojima je poginulo 346 ljudi, nakon čega je američka kompanija obećala da sagledati nalaze.

"Preduzeli smo važne korake u pogledu bezbednosne kulture, iako ima još posla", saopštila je kompanija.

Jedan od dva najveća svetska proizvođača aviona bio je pod dodatnim pritiskom nakon što su 5. januara na avionu Boing 737 Maks 9, u vlasništvu avio-kompanije ''Alaska erlajns'', otpala pomoćna vrata usred leta na liniji Sijetl - San Dijego.

Ozbiljna šteta je za dlaku izbegunuta, ali je incident oživeo pitanja o proizvodnim procesima Boinga, pet godina nakon pomenutih nesreća, i doveo do optužbi da je kompanija stavila profit ispred bezbednosti tokom izrade svojih aviona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: