Svet 0

16.04.2024.

9:47

Bajdenovi objavili poreski izveštaj

Američki predsednik Džozef Bajden i prva dama SAD Džil Bajden prošle godine su zaradili 619.976 dolara, navodi se u poreskom izveštaju koji je danas objavila Bela kuća.

Izvor: Tanjug

Bajdenovi objavili poreski izveštaj
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Podeli:

"Predsednik Bajden veruje da svi stanari Ovalnog kabineta treba da budu otvoreni i iskreni prema američkom narodu", navodi se u saopštenju Bele kuće, prenosi CNN.

Bajden je dodao da bi "dugogodišnja tradicija objavljivanja predsedničkih poreskih prijava na godišnjem nivou trebalo da bude nastavljena".

Najveći deo prihoda Bajdenovih dolazi od plate predsednika SAD od 400.000 dolara, zajedno sa penzijama, a prva dama je zaradila i 85.985 dolara od svoje pozicije profesora na koledžu Severne Virdžinije.

Bela kuća je objavila i poresku prijavu potpredsednice SAD Kamale Haris i njenog supruga Daga Emhofa, u kojoj se navodi da je par prošle godine zaradio 450.299 dolara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: