Svet 67

13.04.2024.

10:52

Snažan udarac na Rusiju: Šta ćete sad?

SAD su zabranile trgovinu aluminijumom, bakrom i niklom proizvedenim u Rusiji i zabranile uvoz ruskog metala u SAD.

Izvor: Tanjug

Snažan udarac na Rusiju: Šta ćete sad?
Profimedia

Podeli:

Potez američkog Ministarstva finansija ima za cilj da poremeti ruske izvozne prihode od metala, preneo je Rojters.

Rusija je veliki proizvođač aluminijuma, bakra i nikla.

Ministarstvo finansija je saopštilo da će od danas biti zabranjeno Londonskoj berzi metala i Čikaškoj berzi da prihvate novu rusku proizvodnju aluminijuma, bakra i nikla.

Razmene metala pružaju centralnu ulogu u olakšavanju trgovine industrijskim metalima širom sveta, navodi se u saopštenju.

Dostupne zalihe aluminijuma u ​​registrovanim skladištima na Londonskoj berzi metala bile su 91 odsto ruskog porekla u martu, nepromenjene u odnosu na prethodni mesec.

Podeli:

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

14 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

1 d

Podeli: