Svet 4

09.04.2024.

13:57

"Bajden ne govori istinu – bes je opravdan"

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi kaže da šef Bele kuće Džozef Bajden pokušava da uveri Amerikance u to da se inflacija u SAD smanjuje i da je bes Amerikanaca opravdan.

Izvor: Tanjug

"Bajden ne govori istinu – bes je opravdan"
EPA-EFE/SARAH SILBIGER / POOL

Podeli:

"Predsednik Bajden pokušava da nas natera da verujemo da se inflacija smanjuje. Razumem bol koji Amerikanci trpe zbog velikih cena", napisao je Kenedi na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da je u protekle tri godine, otkako je Bajden položio zakletvu, puter poskupeo sa 3,58 dolara na 4,75 dolara; 12 jaja sa 2,36 dolara na 3,54 dolara i mleko sa 2,73 dolara na 3,25 dolara. Pored toga, dodao je da je puter od kikirija poskupeo sa 3,48 dolara na 4,52 dolara, a toalet-papir sa 7,08 dolara na 9,75 dolara.

"Predsednik Bajden bi trebalo da kaže Amerikancima da je njihov bes opravdan. Trebalo bi da prizna da je sve tako skupo zbog triliona koje smo potrošili na večne ratove. Ratove koji su nas činili nesigurnim. Ratove koji prete da eskaliraju do katastrofalnih nivoa", naveo je Kenedi.

Izbori za predsednika Sjedinjenih Američkih Država zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati su demokrata Džozef Bajden i republikanac Donald Tramp, dok je Kenedi u svim istraživanjima javnog mnjenja trećeplasiran.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: