Srbija 8

24.06.2024.

18:36

Dobre vesti; Vučić: Proizvodiće se u "Zastavi"; Od države 5.000 evra za svaki električni automobil

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju naciji govorio je o mogućnosti proizvodnje električnih vozila u Kragujevcu.

Izvor: B92

Dobre vesti; Vučić: Proizvodiće se u "Zastavi"; Od države 5.000 evra za svaki električni automobil
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

U Italiji će 11. jula biti predstavljen novi model koji će se praviti u Kragujevcu, i lično ću u drugoj policini jula otvoriti proizvodnju autimobila sa našim prijateljima i to će značajno uticati na rast društvenog bruti porizvoda. Proizvodićemo električni automobile i to donosi mnoge probleme. Za svaku kupovinu pojedinih modela električnih automobila dobijaćete stimulans od dražve u iznosu od 5.000 evra. Kada odete u Jokohamu videćete najviše Nisana, u Hirošimi Mazdi, svako brine o svom lokalnom proizvođaču pa je red da mi pokažemo poštovanje prema onom što se proizvodi kod nas", rekao je Vučić.

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

23 h

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: