Srbija 23

11.06.2024.

12:57

Prodat još jedan simbol Beograda

Na današnjem javnom nadmetanju za prodaju "Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898" iz Beograda, Stara šećerana je prodata za 690 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Prodat još jedan simbol Beograda
Shutterstock/Aleksa Aleksic Leka

Podeli:

Početna cena bila je 680 miliona dinara, na licitaciji su učestvovala četiri ponuđača, ali ime kupca nije objavljeno.

To bi, kako su najavili u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), gde je prodaja i obavljena, trebalo da bude objavljeno na sajtu ALSU oko 13.00 časova.

Procedura je protekla uz ometanje od poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute i drugih okupljenih građana koji su tražili da se prodaja prekine, jer kako su tvrdili, nije obavljena u skladu s propisima.

Predmet prodaje stečajnog dužnika je imovinska celina koju čine građevinski objekti na lokaciji Radnička 3, odnosno upravna zgrada, porodična stambena zgrada – diskont sa stanovima, zgrada digestije, glavna hala i kockara, magacin rezanaca, još jedna zgrada, Andonović magacin, zgrada za skupljanje repe, sušara rezanaca, kao i garaža.

Na prodaju su i kesoni za melasu i mazut, vatrogasno spremište sa garažom za lokomotivu, crpna stanica za prljavu industrijsku vodu, pretovaračka stanica za melasu, vaga, portirnica "kod Jugopetrola" i potencijalno pravo na zemljištu prema sukorisničkom udelu stečajnog dužnika na lokaciji Radnička 3, sa pravom korišćenja u korist AD Industrija špirita i kvasca Vrenje Beograd.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

A u Evropi – preokret: Rusija pretekla SAD

Evropski uvoz gasa iz Rusije u maju je prestigao isporuke iz SAD po prvi put u skoro dve godine, uprkos naporima EU da se odvikne od ruskih fosilnih goriva nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine.

13:54

24.6.2024.

1 d

Podeli: