Srbija 0

22.04.2024.

16:17

Mali: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

"Ekonomija Srbije zasniva se na dva važna faktora, a to su izvoz i investicije koje su na rekordnom nivou jer se u Srbiji nikada više nije ulagalo", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92.net

Mali: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo
Ministarstvo finansija

Podeli:

Ministar je naveo da je naša ekonomija jaka ali je takođe važno da nastavimo da realizujemo zacrtane projekte iz programa Srbija 2027.

"Gradimo škole, bolnice, puteve. Gradimo čak devet autoputeva i brzih saobraćajnica. Sve ono što smo započeli kroz program 'Srbija 2025', nastavljamo realizujući program 'Srbija 2027 – Skok u budućnost'",  naveo je Mali i dodao da je sledeća velika stvar koja očekuje Srbiju dobijanje investicionog rejtinga, što samo po sebi nije cilj, nego će imati pozitivan efekat na standard građana.

"Želimo da postanemo deo najrazvijenijih ekonomija, najzdravijih ekonomija sveta, što znači da Srbija dobije investicioni rejting. To automatski znači veću sigurnost i bezbednost za investicije, što odmah čini Srbiju atraktivnijom za investitore. To znači nove fabrike, nova radna mesta, veće plate, veće penzije. To su sve stvari koje radimo zbog naših građana", rekao je rekao je gostujući na TV Kurir ministar finansija Siniša Mali.

Ministar finansija je naveo da je neophodno nastaviti sa reformama i da je tokom boravka u Vašingtonu to potencirao na svakom sastanku, naglašavajući da Srbija želi da nastavi da radi zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Srbija je jaka, stabilna, ali ima jasan plan šta su stvari koje treba da radimo u budućnosti, a to je realizacija programa 'Srbija 2027'", rekao je ministar finansija.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: