Srbija 0

20.04.2024.

14:37

Kvalitet mesa bolji nego prošle godine

Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa, vrednuje oko 200 pristiglih uzoraka od 40 proizvođača za ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam.

Izvor: Tanjug

Kvalitet mesa bolji nego prošle godine
Depositphotos/SimpleFoto

Podeli:

Pprema rečima predsednika ove komisije profesora Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Vladimira Tomovića evidentno je poboljšanje kvaliteta u odnosu na prethodnu godinu.

Kako se navodi na sajtu Novosadskog sajma, na kojem će od 18. do 23. maja biti održan poljoprivredni sajam, ocenjuju se "senzorska svojstva uzoraka, spoljni izgled i stanje ambalaže, izgled i sastav preseka, boja i stabilnost, miris, ukus i tekstura".

"Što se tiče samih proizvoda, možemo da budemo zadovoljni što naši proizvođači, a i proizvođači iz regiona, prate inovacije u oblasti mesnih proizvoda i mesa, pa tako imamo proizvode koji su inovirano upakovani, a primetno je i poboljšanje receptura, odnosno sirovinskog sastava, kao i tehnološkog procesa poizvodnje", rekao je Tomović.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: