Srbija 12

10.04.2024.

8:27

Rafali, Luj Viton i novi investitori: Evo šta je Vučić dogovorio u Parizu

Predsednik srbije Aleksandar Vučić prethodna dva dana proveo je u plodonosnoj poseti Francuskoj.

Izvor: B92.net

Rafali, Luj Viton i novi investitori: Evo šta je Vučić dogovorio u Parizu
Tanjug/Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Podeli:

Tokom posete koju je portal B92.net pratio, moglo se videti da Srbija ima velikog prijatelja na svetskoj sceni sa kojim je ostvarena saradnja na mnogim poljima.

Konkretno, predsednik Srbije izjavio je u Parizu da su mnogi francuski investitori zainteresovani za EXPO 2027. čiji je domaćin Beograd. Vučić je rekao i da oni hoće i da grade i zarade novac, što je, kaže, logično.

Kaže da se već ušlo u detalje vezano za tu međunarodnu izložbu. "Ako uzmete njihovog kustosa, onda će vam vidljivost EXPO biti za 10 odsto veća nego što bi bila inače, dakle govorim vam o detaljima. Mi smo već ušli u mnogo detalja vezanih za EXPO i mi imamo specijalizovane kompanije sa kojima razgovaramo o letećem taksiju i da obezbedimo punu sigurnost, a da budemo svetsko čudo u tom trenutku", rekao je Vučić.

Luj Viton u Beogradu

Vučić je takođe rekao je da se nada da će do 2026. godine frrancuska modna kompanija Luj Viton otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu.

On je ocenio da će to za Srbiju biti značajno i na ekonomskom, ali i na turističkom planu.

"Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je "flegšip" i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze", rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

On je ocenio da će to za Srbiju biti izuzetno značajno i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

Srbija kupuje 12 "rafala"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će ugovor za borbene avione "rafal" biti potpisan u naredna dva meseca, uz prisustvo predsednika Francuske Emanuela Makrona.

"Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu. I postigli smo, čini mi se, neke konkretne dogovore i po pitanju kupovine 'rafala', gde očekujem potpisivanje ugovora u naredna dva meseca i uz prisustvo predsednika Francuske, što je višeslojno strahovito značajno za našu zemlju", rekao je Vučić posle susreta Poslovnog saveta Francuska–Srbija, na kome se sastao s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

"U ovom trenutku ne možemo da dobijemo takve mašine, a to je strašno važno za nas", rekao je Vučić.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: