Aktuelno 0

10.07.2024.

16:49

Na ovom ostrvu kuća košta samo 4.600 evra

Na udaljenom ostrvu Smit u američkoj saveznoj državi Merilend kuće se mogu kupiti za samo 5.000 dolara, a ambijent na ovom neobičnom ostrvu je miran i u velikoj meri nepromenjen otkako su tu stigli prvi doseljenici pre više od 400 godina, piše Dejli mejl.

Izvor: Tanjug

Na ovom ostrvu kuća košta samo 4.600 evra
Shutterstock/val lawless

Podeli:

Ovo ostrvo privlači mnogo turista, a da se ovde nastane zainteresovani su uglavnom ljudi koji su već stekli dovoljno u životu i traže mirno mesto gde mogu da se povuku.

Na ostrvu je ostalo vrlo malo stanovnika, oko 200, delimično i zato što je nivo okeana u porastu što predstavlja pretnju.

Glavna delatnost kojom se lokalni stanovnici bave je lov na rakove, ali i ta aktivnost je u opadanju.

Na ostrvu se nalaze pošta, metodistička crkva, vatrogasna stanica i mesna zajednica.

Vebsajt posvećen ostrvu Smit upozorava posetioce da je mobilna mreža slaba, ukoliko je uopšte ima, ali je zato u toku uspostavljanje internet veze velike brzine u šta je uloženo dva miliona dolara državnog novca.

Još jedna karakteristika koja naglašava arhaičnost ostrva je to što upravo i privlači mnoge posetioce je i to da na toj lokaciji nema bankomata, pa je potrebno poneti gotov novac.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: