Snimljen prvi hrvatski gej vestern

Varaždinsko Udruženje “Trash”, osnivači i organizatori sada već svetski poznatog Trash Film Festivala, snimili su novi film koji će sigurno ući u anale hrvatske kinematografije. Film nazvan „Long Banana“, koji će na Dan zaljubljenih premijerno biti prikazan u varaždinskom Cinestaru, je prvi hrvatski gej vestern.

Život

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

18:28

Default images

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske verzije drame „Planina Brokeback“ Udruženje Trash se naime pozabavilo kaubojima, rančerima, indijancima, meksikancima i jednim lovcem koji voli duge puške.

Međutim, „Long Banana“ nije samo vestern. Kao što svaki pravi “trash” film mora biti, „Long Banana“ je presek svih žanrova pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame ali i naučne fantastike.

Film je sniman tokom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je činilo čak 30 glumaca.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruženja Trash sa iskustvom glume u nekoliko “trash” blokbastera kao što su „Overpunishment“ i „Sun Tzu“, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljka emisije „Svjetla Hollywooda“ Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele da započnu rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu reke.

Kako bi izazvali indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kći velikog poglavice Long Banana. Međutim, miroljubivim indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni lovac Duck Norris.

Nakon što uspe da spasi poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti.

Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo.

Tek rođena romansa, bit će osujećena dolaskom divljih meksikanaca koje je poslala Emily kako bi napila indijance i na taj način ih podstakla da napadnu rančere i izazovu rat. Međutim, ovog puta, zlikovce očekuje novo iznenađenje i to - iz druge galaksije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: