Čuvari plaže bolji od Simpsonovih

Venecuelanska radiodifuzna agencija primorala je jedan tv kanal da skine sa programa američku animiranu seriju "Simpsonovi", smatrajući da ta crtana serija loše utiče na decu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

10:00

Default images

"Simpsonovi", satirična serija o disfunkcionalnoj američkoj porodici, dosad se emitovala, sinhronizovana na španski, na kanalu Televen, koji je taj termin sada popunio epizodama popularne serije iz 90-ih godina "Čuvari plaže".

Venecuelanska radiodifuzna agencija Konatel istakla je u saopštenju da je povlačenje serije zatraženo posle žalbi gledalaca.

"Kršili su mnogo toga u zakonu o društvenoj odgovornosti televizije i radija", kazao je portparol Konatela.

Televen je avanture Homera i njegove porodice, koje se već godinama prikazuju na venecuelanskoj televiziji, zamenila epizodama poslednje sezone serije "Čuvari plaže", koja je proslavila američku glumicu Pamelu Anderson.

Seriju "Simpsonovi" svojevremeno je kritikovao i bivši američki predsednik Džordž Buš stariji, ali je ona odolela napadima i u međuvremenu postala jedna od glavnih američkih kulturnih referenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: