Holivudski glumac morao da vrati Oskara

Glumac Leonardo Dikaprio moraće da vrati statuu Oskara koja je pripadala Marlonu Brandu, a koju je dobio na poklon. Kako prenose mediji, Dikaprio je statuu dobio od malezijskog biznismena Džoa Loua, koji je u međuvremenu optužen zbog pronevere investicionih fondova. On je od njega dobio i sliku Pabla Pikasa i kolaž Žan-Mišela Baskijata, prenose svetski mediji.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

08:18

Holivudski glumac morao da vrati Oskara
Foto: Getty

Interesantno je da je Brandov Oskar nestao iz njegove kuće u Holivudu, da bi ga kasnije kupio Lou za 600.000 evra od jednog prodavca retkih stvari. Iako se sve dogodilo pre godinu dana, detalji ovog skandala izašli su u javnost kada je Njujork tajms objavio priču o Lou, inače finansijeru filma "Vuk s Vol strita".

Lou je optužen zajedno s bivšim premijerom Malezije Najibom Rezakom, zbog pronevere od milijardi dolara.
Foto: Getty
U pitanju je Brandov Oskar za film "Na dokovima Njujorka" iz 1954. godine. Lou je u bekstvu, a prema nekim saznanjima, krije se u Kini, gde ga navodno kriju tamošnje vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: