Svi žele tehnologiju za čitanje misli i osećanja

Kompanije prijavljuju veliki broj patenata vezanih za očitavanje moždanih talasa, koji bi mogli da imaju najrazličitije primene.

Izvor: Independent

Petak, 08.05.2015.

21:47

Default images
Foto: Thinkstock

Manje od 400 neuro-tehnoloških patenata prijavljeno je između 2002. i 2009. Međutim, samo u 2010. taj broj dostigao je 800, a prošle godine 1.600, pokazala su istraživanja kompanije Šarp brejns.

Najviše patenata ima kompanija Nilsen – 100. Majkrosoft ima 89. Osim u zdravstvu, ovakva tehnologija mogla bi da ima primenu u čitanju misli i osećanja ljudi.

Obim i raznolikost ovih patenata u nemedicinskim korporacijama ukazuju na “napredak neurotehnološkog doba”, smatra izvršni direktor Nilsena Alvaro Fernandes.

“Neuro-tehnologija seže mnogo dalje od medicine i radi na tome da poveća produktivnost ljudi i poboljša način življenja savremenog čoveka”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: