Srednjoškolci iz Niša poručuju: Nauk nije bauk

Šesti festival „Nauk nije bauk“ u organizaciji niške gimnazije „Svetozar Marković“ biće održan 28. i 29. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

08:45

Default images

Cilj festivala, koji je sada već i prepoznatljiva manifestacija našeg grada, jeste da podstakne mlade talente, da zainteresuje najmlađe za nauku i podrži sve kreativne ideje mladih.

Prošlogodišnji rekordni bilans od 800 učesnika iz zemlje i inostranstva i preko 18000 posetilaca, pokazuje da Festival predstavlja veoma značajnu naučnu manifestaciju u regionu.

Posetioci Festivala moći će u okviru postavki, prezentacija i predavanja da vide naučno-popularne eksperimente i upoznaju se sa naučnim dostignućima u različitim oblastima prirodnih i društvenih nauka.

Očekuju se bogati sadržaje u organizaciji Francuskog kulturnog centra, Američke ambasade, Elektronskog i Mašinskog fakulteta u Nišu, Biološkog instituta, Tehnološkog fakulteta i Festivala nauke iz Beograda.

Pored učenika i profesora Gimnazije „Svetozar Marković“, učešće će uzeti učenici i profesori iz ostalih niških osnovnih i srednjih škola, škola iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Austrije, Italije, Slovačke, Poljske kao i studenti, asistenti i profesori Univerziteta u Nišu i Beogradu.

Povodom Dana oslobođenja Niša, 11. januara 2010. godine, Gimnazija „Svetozar Marković“ dobila je priznanje koje se dodeljuje najboljim pojedincima i kolektivima zbog promovisanja znanja, nauke i sporta kao najviših vrednosti.

„Ovom manifestacijom želimo da promovišemo povezivanje mladih naučnika širom sveta i uključenje Srbije u svetske akademske tokove koje će omogućiti očuvanje nacionalnog intelektualnog potencijala među mladima“, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

U ovom projektu Gimnazija ima podršku Ministarstva prosvete i nauke, Ministarstva omladine i sporta, Regionalne privredne komore, Školske uprave u Nišu, Centra za naučna istraživanja SANU, Centra za promociju nauke i Univerziteta u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: