Sve vreme igramo Monopol pogrešno!?

Igranje Monopola vrlo često može da se pretvori u višečasovnu agoniju koja kulminira opštom svađom svih igrača. Razlog za ove maratonske sesije je zapravo vrlo prost – igramo monopol pogrešno jer nas mrzi da pročitamo pravila.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

16:09

Default images

Nedavno je na internetu pokrenuta kampanja koja za cilj ima da objasni ljudima kako da pravilno igraju ovu društvenu igru, a najbitnije pravilo, koje mnogi uopšte ne pročitaju, i koje služi da se igra ne pretvori u rovovski rat, objavili su na Tviteru.

Pravila Monopola zahtevaju da, kada igrač stane na neko polje koji nije kupljeno i odluči da ne želi da ga kupi, banka mora da ga odmah stavi na aukciju. Cilj ovog pravila jeste da se polja brže prodaju i tako ubrza igra.

Međutim, mnogi igrači previde ovo pravilo misleći da će polje biti dostupno sve dok neko ponovo ne stane na njega – što se može desiti satima kasnije.

Zvanična pravila igre, koje je objavio proizvođač Hasbro, navode da ukoliko igrač ne želi da kupi polje na koje je stao, banka mora da ga proda na aukciji koja može da bude započeta bilo kojom cenom.

Igranje Monopola prema pravilima znatno ubrzava igru i povećava interakciju između igrača, a još jedno pravilo koje mnogi zanemaruju jeste to da je zabranjeno građenje više od jednog hotela.

Najduža partija Monopola ikada zabeležena trajala je 70 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: