10 stvari koje muškarac mora imati

U većini anketa u ženskim časopisima one naglašavaju da su im jako važni sledeći detalji na muškarcima: cipele, negovani nokti, sat... Pa da krenemo tim redosledom.

Piše i secka: Marko Stojaković

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2007.

21:39

Default images

1. Tehničke stvari u muškarca su broj jedan. Muškarac bez prave tehnike i nije pravi muškarac. Kako sve vaše kolege već imaju lap top vreme je istaći se. Kao broj jedan u 10 essentials za pribaviti u 2007. tu je Mac. Osim što izgleda tako moćno, on i jeste moćan! A kada ste izabrali svoj omiljeni MacBookPro, G5 ili iMac, upgrade-ujte se s’ par sitnica. iPod je svakako nezaobilazna sitnica a uz Nike + iPod Sport Kit i vaši mišiči će početi da rastu.

Transmiter u vašoj patici pretvara vaš iPod u ličnog trenera koji meri koliko ste danas mišića nabudžili. Za sve ostale nejasnoće pogledajte apple web site, a naročitu pažnju obratite na reklame zašto je Mac bolji od PC-a.
2. Ulažemo svaku nadu da su vaše Cesare Paciotti patike davna prošlost. A šta bi ih u 2007. godini moglo zameniti? Već prihvaćen trend sa ulice su skejterske patike. Bele i debele je ključna reč u potrazi za odgovarajućim primerkom. U ostalom mogli ste da vidite i kako ih je Justin Timberlake pametno ukombinovao sa smokingom na MTV nagradama. On je znao da izabere Cameron, pretpostavljamo da zna da izabere i patike, no ovo ne pokušavajte kod kuće. Ovakve patike možete naći skoro kod svih  brendova od Reebok-a ili Fred Pery-a pa do Gucci-a, a kao specijalitet pojavljuju se Vans Era LX išarane od strane legende surfa Joel-a Tudor-a. Jedino što ih može zameniti su starke.

Nadolazeći letnji trend - verovali ili ne špagerice.
Obaveza u garderoberu - najelegantnije moguće cipele, pandan ženskim stileto cipelama.
Korisno, a moderno- čizme.
3. Isprsite se za dobar džins! Uđite u radnju i ne gledajte cenu. Realno, iz džinsa se ne izlazi. On se može nositi uvek, svuda i uz sve, naravno u slučaju da vam dobro stoji. Ako ne znate koji vam dobro stoji povedite devojku u kupovinu, kada vidite vragolasti osmeh požude na njenom licu, kupujte odmah! Džins ne sme da vam visi, osim ako nije namerno tako napravljen. Ako želite da ostanete u trendu neka vaš džins bude ili malo uži nego obično ili preterano širok, klasične krojeve ostavite za klasičnu gospodu.
Za probati - Levi’s Capital E- oživljavanje denima iz 1940.
4. Pribavite mantil i kaput. Tesne kratke jaknice koje naglašavaju vaša golema ramena i guzu ostavite u 2006. Neka 2007. godina bude vreme novog romantizma. Gospoda su se davno vratila u modu, a gde ste videli gospodina bez mantila i kišobrana, molim lepo? Dosta je ugledanja na sicilijanske kriminalce Versace look-a. Ugledajte se malo na britansku gospodu. No nemojte misliti da su mantili i kaputi samo za vašeg deku, uz nove krojeve koji prate liniju tela, i u njima možete izgledati jako cool i sexy.

5. Pribavite najzad jedan dobar sat. Ne posežite za kopijama, svi ih već imaju. Svi znamo da je tako lepo na ruci nositi Breitling, ali koja je svrha kada nije pravi, ne možete se ni okupati sa njim. Kako odevnim predmetima poručujemo ko smo, ne želite valjda da pomislimo da ste fake?  Prema vašem budžetu osmislite koji bi sat vama pristajao, izbor je veći nego ikada, samo je bitno odlučiti u sajdžinici ko ste vi u stvari? Veliki direktor sa Cartier-om, ili veseli dečak sa Scuba Swatch-om. Ako je ona prava, shvatiće da i veliki direktori ponekad nose Swatch.
Za obratiti pažnju- Panerai, laboratorija ideja.

6. Kupite najzad paket kozmetike za muškarce. Kozmetika nije samo za žene! Ako vas je sramota od drugova što koristite kozmetiku ako treba sakrijte je, ali je koristite. Svaki muškarac bi trebalo da zna da je ključna stvar muške kože, obično deblje i masnije od ženske, piling. Uz redovan piling i čišćenje kože tonikom, te nakon toga hidratacije kože kremom, u 2007. godini ćete blistati više nego ikada. Savete za kupovinu kozmetike potražite u obližnjoj dobro snabdevenoj apoteci,  a kad jednom počnete i vidite rezultate, nećemo vas moći zaustaviti. Sada pokvasite lice i počnite kružnim pokretima pilingom da uklanjate sve nečistoće zadobijene u 2006. godini.
Provereno dobro- The Body Shop- kolekcija za muškarce.

7. Modno se informišite. Niko se nije rodio naučen. Neka vaša dnevna rutina postane razgledanje sajta men.style.com na kome možete rešiti pregršt modnih nedoumica, od toga da li muškarci treba da čupaju obrve i kako, do toga kako vaš smoking treba da izgleda. Ove stvari nisu bitne samo ženama, ovakve stvari vam mogu pomoći i u uštedi, uvek ćete znati šta je dobra investicija u garderoberu, a nećete se ni izblamirati na balu preduzeća. Pored modnih sitnica ovde možete i naći pregršt zanimljivih gadget-a, pa pogledajte kakav plazma televizor ili espreso mašinu bi trebao imati muškarac od stila.
Favorites- http://men.style.com
8. Kopirajte. Razgledajte kako to rade muškarci sa stilom, ili muškarci sa dobrim stilistom. Kada nađete nekog vama bliskog senzibiliteta slobodno iskopirajte njegovu odevnu kombinaciju. Ovih dana kao zvezda vodilja može vam poslužiti Adrien Brody, a možete i miksovati stil različitih muškaraca i tako dobiti svoju dobitnu kombinaciju. Uključite se online i slobodno klikajte, CTRL+C.

9. Izaberite pravi parfem. I ako mnogi misle da je parfem neka modna stvarčica, parfem u stvari dočarava vas, ili kako biste želeli da vas drugi ljudi osete. Parfem se ne bira po datumu izlaska, naprotiv, rečenica "ja taj parfem koristim već petnaest godina" će vas načiniti još više chic osobom. Ključna stvar je naći omiljenu parfimeriju i ljubaznu prodavačicu koja će iz obilja miomirisa izabrati baš pravi za vas, te posle svakog trećeg isprobanog parfema dati vam da omirišete kafu. Potrebno je obično imati bar dva parfema: jedan teži svečaniji i jedan lagani sportski. Posle duge vladavine sportskih miomirisnih vodica u modu su se vratili pravi muški parfemi poput Ysl- Rive gauche ili Gucci-Pour homme. Pokušajte da zamirišete kao pravi džentlmen.
Letnji dan na plaži uz borove i limun- Dolce Gabbana- Masculine

10. Prekršite sva gore pomenuta pravila i budite cool na svoj način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: