Visoka moda za pse

Odri Hepbern je imala Fejmosa, GloriaEstefan ima Riki Rikarda, Žizel Vidu, a vi?

Da odmah razjasnimo, ovo nije priča o školskim ljubavima slavnih osoba već o oblačenju i negovanju pasa na najluksuzniji moguć način. Upoznaćemo vas sa svim zadovoljstvima kojima možete da obradujete svoje Žuće, Lajke i Džekije ako se iako u životu slučajno desi da imate par nula viška na bankovnom računu.

Piše i ilustruje: Marko Stojaković

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2006.

09:40

Default images

Jadni psi decenijama unazad, taman kada su se razbaškarili po foteljama i trosedima, morali bi da prekinu svoj dremež da bi se gazda uvalio na svoje mesto. Tome je napokon došao kraj. Imućni svog psa mogu obradovati pravim psećim krevetom. Krevete biraju prema uređenju stana ili prema ličnom stilu psa. Dok će dalmatinac i drugi albino psi minimalističkog izgleda birati moderne nalik Minotijevim, pudle će se radije baškariti na dvosedu ala Luji XIV (vidi http://www.bussagli.com/ing/dog.htm).

Pre odlaska u on-line kupovinu treba odrediti stil psa i to na sajtu pamperedpuppy. Izbor je sledeći: pas iz metropole, pas princeze, biker chic pas itd. Postoji mnogo modnih dodataka za pse, poput onih za žene. Kožne ogrlice s finim detaljima preporučujemo sportsko aristokratskim psima, poput boksera. Pudlama preporučujemo delikatne komade od finih metala, sa sve privescima u obliku srca. Gangsterske svetleće priveske i reperske kajle preporučujemo psima poput buldoga i bul terijera. Najluksuzniji komadi, poput ogrlice od štrasa, su rezervisani za pse bez pedigrea koji će svojim nakitom moći da se istaknu pred društvom u parku.

Pas koji živi na visokoj nozi ispod mantilića može imati i niz drugih odevnih predmeta kao što su kašmirski džemper, rolka od merino vune. Za šetnju po kišnom danu leti pas će imati samo kabanicu ili jaknicu od neoprena s rolkom, dok će zimi biti utopljen u jaknicu, nalik vašoj Avirex, postavljenu krznom.

Kada svojim psima odaberu odeću i detalje, imućni ljudi iz belog sveta prionu na opuštanje i čišćenje psa. Jer psi su pod stalnim pritiskom kao i njihove gazde. Sav taj stres od bučnih ulica, dugi izlasci po Central parku, odbijanje simpatija i druge nevolje stvaraju nervozu.

Na Menhetnu psu možete bukirati dan ili par sati u banji. Ako želite da vaš pas prenoći u banjski tretman su uključeni room service s banjskim obrocima, privatan apartman i prevoz limuzinom. U zavisnosti od toga koju menhetnsku banju odaberete, vašem psu možete prirediti neki od sledećih tretmana.

Specijalnu masažu, koja kombinuje Reiki i akupresuru u banji Over-the-top luxury.

U salonu Dogie-doo umesto običnog pranja pas će dobiti sapunjavu masažu za otklanjanje stresa, dubinsko čišćenje koje stimuliše kožu i folikule dlake i to sve isključivo prirodnim preparatima. Naravno, u ponudi su još i specijalni tretmani poput rešavanja problema mat dlake psa. Na izlasku pas dobije ručno pravljen kolač voćnog ukusa.

Ako pas ima neki problem psihičke prirode u Sohou i za tu muku postoji rešenje. Terapeut Veronika će svakog psa izlečiti uz pomoć Silva metoda i isceljujuće masaže.

Produženi vikend u Njujorku

Oni s viškom novca mogu rezervisati produženi vikend u Velikoj jabuci za sebe i ljubimca. Hotel Ritz-Carlton nudi paket VIP koji uključuje, identifikacionu pločicu za psa od 22 karatnog zlata, tretman aromaterapijom, keramičke posude za hranu, jastuk u obliku koske… Takođe, u ponudi je i paket “Pas i ja” koji uključuje vaučer od 50 dolara za kupovinu garderobe za ljubimce, fotografiju vas i psa u Central parku. Ljubazno osoblje uvek izlazi u susret. Ako je napolju kišni dan, posudiće kišni mantil za psa kao i džemper od kašmira. The Mandarin Oriental Hotel u svojoj ponudi ima i krevete prema veličini gosta. Ovde se naravno podrazumeva četvoronožni gost.

A kada se već putuje, mora se nešto novca potrošiti i kofere. Obično ako su koferi vlasnika ispisani monogramom LV (Louis Vuitton) onda je i nosiljka psa ista. Posebna preporuka je svakako Juicy Couture asortiman za pse.

U ponudi Signafura se nabavljaju kozmetičke potrebštine poput (skroz prirodnog) balsama, aromaterapijskog spreja ili četke pod imenom “Dobra kuca”. I na kraju nikada se ne zaboravljaju važni datumi: za rodjendan pas može dobiti komplet parfema a za dan zaljubljenih krevet sa srcem.

Posebna napomena

Sve gore navedeno uzmite kao inspiraciju. Napunite pola kade i prionite na Reiki masažu vašeg ljubimca. Zatim mu sredite nokte, očistite uši i priuštite franch manikir pa zajedno doterani krenite na kafu u izabrani dog-friendly kafić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: