Kako da se doterate se za NG

Ako vam novogodišnji/božićni praznici nisu omiljeniji deo godine i najradije biste se uspavali 27. decembra i probudili negde posle Srpske nove godine (kada se ludilo smiri) – i za vas imamo rešenje. Kom god klanu pripadale, drage devojke, jedna od esencijalnih stvari za dobro raspoloženje 31. je da budete doterane.

Piše i ilustruje: Marko Stojaković

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2005.

12:30

Default images

Novi početak

U nekim kulturama na prvo spavanje u Novoj godini se leže u novoj pižami. Ako Novu godinu ludo dočekujete, uvucite se u novu pižamu oko 7 ujutro 1. januara. Onima koji Novu godinu dočekuju uvaljeni u krevet, dok vatrica iz radijatora pucketa, preporučujemo da se doteraju uz najlepše nove komade spavaće gardarobe. Tako ćete sebi poželeti jedan nov početak a 2006. će vam biti lepša, veselija i elegantnija. A eto i ideje i za poklon najboljoj prijateljici.

Balske i druge haljine

Novu godinu shvatate kao veliku svečanost? Želite da izgledate kao dama na  koktel balu? Još uvek nije kasno da okrenete svoju pouzdanu krojačicu, koja će oblivena graškama znoja pratiti vaša precizna uputstva. Umrežite se i pronađite ono što vam odgovara., kupite materijal i ne prihvatajte ne kao odgovor. Kopirajte sve što vam se sviđa i ne brinite za autorska prava. Pa ni sam Mark Džejkobs (Marc Jacobs) ne brine o kopiranju svojih haljina. Za razliku od kuće Luj Viton (Louis Vutton), koja nema pozitivan odnos prema kopijama, Džejkobs kopije smatra najvišim oblikom laskanja (tako bar kaže za South China Morning Post, koji mi redovno pratimo).

Za one koje to veče žele da se ludo provedu, a da njihova tanana tela ne budu uklještena miderima i korsetima evo nekih jednostavnijih rešenja.

U dubokim tminama vašeg ormana sigurno se krije barem nekoliko žaketa, suknjica raznih dužina, i po koja haljinica koju nikako da obučete. Sada je vreme da povadite vaše kečeve iz rukava (tj. ormana). Suknjica i žaket, uz odgovarajući komad obuće (što čimzica što cipelica), i po koju upadljivu ogrlicu ili narukvicu, od vas može stvoriti najprivlačniju devojku 31. decembra. Držite se malo svečanijih materijala. Pliš je ove godine trend, a za Novu godinu oduvek poželjan.

Svako maskiranje u novogodišnjoj noći je dozvoljeno, ne stidite se da za tu priliku zakucate na vrata garderobe Narodnog pozorišta i ispunite svoju devojačku želju. Beli labud u novogodišnjoj noći? Što da ne. I krinolina bi vam jednako dobro stajala.

Ako se u ovakvim kombinacijama ne pronalazite i ne znate zašto ljudi prave toliku frku oko oblačenja 31. dana poslednjeg meseca u godini (kad bi vi samo da se dobro izludujete). Izvadite vašu egipatsku tuniku iz ormana, stavite par redova perli i uz udobne baletanke i kratku perjanu jaknu krenite na ples.

Šminka

Šminka za ovu priliku treba da prati vaš stajling. Ne zaboravite da je Nova godina vreme za ispunjavanje želja. Stavite na sebe rubin crveni karmin koji ste oduvek želeli. Budite prava mačka sa duplom linijom ajlajnera ilibudite diva starih filmova.

Čak i vaša paž frizura u novogodišnjoj noći očekuje novi početak, dajte joj sjaja, izgledajte kad žena iz 20-ih. Hrabrim damama preporučujemo frizuru k’o s Versaće (Versus) revije. Pod hitno kupite veliki lak za kosu i zakažite frizerku, ili se prepustite spretnostima tapiranja majčinih ruku.

Losion s reflektujućim pigmentima je nezaobilazan. Samo pažljivo, u slučaju znojenja na vašoj pažljivo odabranoj odeći ostaviće tragove. Nanesite ga na mesta koja ne dodiruju tkaninu.

Uz natapiranu kosu i šljokice obavezna je žvakaća guma, potrudite se da bude ona koja pravi dobre balone. Ako ste se odlučile za 80-te idite do kraja.

Putovanja

Novogodišnju noć dočekujete na nekom drugom meridijanu? Blago li vama!

Prema destinaciji koju ste odabrale lagano ćete uklopiti svoj stajling. Za safari u Keniji, dnevni safari kostim zamenite haljinom sličnog stila. Ako vam je na  Tajlandu vruće čak i u novogodišnjoj noći izaberite kupaći kostim prema sopstvenom ukusu, mi vam preporučujemo www.rosacha.com .

Na Baliju novogodičnju noć dočekajte u nacionalnoj nošnji. Jedan pareo sasvim će biti dovoljan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: