Muška kozmetika - najbolje u 2007.

U proteklih 12 meseci testirali smo mnogo novih proizvoda za mušku negu, a ovde smo sakupili one koji su nam se najviše dopali. Oni "pokrivaju" svaku kategoriju: od jutarnjeg umivanja, preko popodnevnog treninga, pa do večernjeg izlaska... I svaki od njih pobeđuje u odnosu cena-kvalitet.

Izbor: Ivan Radojčić
Foto: Miloš Nadaždin
Tekst ustupio magazin "Men's Health"

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2008.

13:41

Default images

1. Možda niste do sada razmišljali o tome da koristite masku za lice, ali vaša koža će od toga imati višestruku korist. NIVEA VISAGE maska za lice praktično je upakovana u kesicu namenjenu za dve upotrebe. Posebno se preporučuje muškarcu čija je koža često u dodiru sa prašinom jer njena formula umanjuje uticaj zagađenog vazduha na kožu. Dubinski čisti vaše lice. Nije potrebno da upotrebljavate ovaj proizvod češće od jednom nedeljno.

2. Četkica za zube i konac se podrazumevaju, ali tehnologija pri izradi ovih proizvoda toliko je uznapredovala, da ove varijante deluju kao oprema iz futurističkih filmova. Naši favoriti u protekloj godini bili su ORAL B SATIN FLOSS, zato što čisti prijatnije i temeljnije od standardnog konca, i SIGNAL četkica koja može da očisti čak i najnedostupnije delove između zuba.
3. Visoko na listi naših parfemskih favorita kotira se CLINIQUE HAPPY FOR MEN, zato što prevazilazi granice onoga što se konvencionalno smatra muškim parfemom. Lagan, svež, sa neodoljivim uticajem citrusa, ovaj parfem budi čula, a u isto vreme ostaje potpuno muževan.

4. Ako ste tražili dezodorans koji može da stane u svaku torbu za teretanu, odlučite se za onaj koji ne sadrži alkohol i neguje osetljivu kožu. Posebni sastojci koji su deo formule ovog BALEA DEO STICKA obezbeđuju potpunu zaštitu.

5. Svakodnevno brijanje predstavlja za vas noćnu moru? Možda je vreme da promenite penu za brijanje. CLINIQUE M SHAVE je koncentrovan gel za brijanje obogaćen aloe verom. Njegova nemasna formula pretvara se u bogatu penu koja će omekšati čak i najuporniju bradu, omogućavajući ultra glatko brijanje bez ostataka i iritacija.
6. Ukoliko vam se koža lako masti i imate problema sa mitiserima, koristite L'OREAL PURE ZONE gel za čišćenje kože. Postoji dobar razlog zašto se vaša koža masti - na taj način ona se štiti od spoljnih uslova. Naravno, masna koža mnogo je podložnija pojavi akni. Zato su dobri preparati koji sadrže salicidnu kiselinu. ”Mitiser nastaje kada sebum (prirodna mast kože) ostane zarobljen u porama“, kažu dermatolozi. Temeljito čišćenje lica svakog jutra i večeri posebnim preparatima sa matirajućim svojstvom trebalo bi da reši probleme sa mitiserima.

7. Kesice šampona su praktično rešenje za svakog muškarca koji sa posla ide na trening, a nema mnogo mesta u svojoj torbi. Nama se posebno dopao HEAD & SHOULDERS sa priprodnim ekstraktom mentola, namenjen za čestu upotrebu i borbu protiv peruti. Zato što je perut najčešći problem savremenog muškarca kada je nega u pitanju. Šampon protiv peruti treba naneti na mokru kosu i ostaviti da deluje 1-2 minuta pre ispiranja. Stalno korišćenje šampona protiv peruti sprečava njeno ponovno pojavljivanje i smiruje kožu glave.
8. Oštar zimski vazduh i jako sunce (na snegu) čine da vaše usne izgledaju kao šmirgla. LABELLO ACTIVE balsam za usne ima regenerativno dejstvo na kožu usana i sadrži vitamine i zaštitni faktor od sunca SPF 8. Muževan mehanizam omogućava da ga otvarate jednom rukom, uz pomeranje dugmeta na poleđini.

9. Svakodnevno brijanje je tortura za kožu lica, ali je u isto vreme i prerogativ da izađete iz kuće u pristojnom izdanju. Najbolje što možete da uradite je da odaberete dobar balzam.

Osim što odlično miriše, PHYTOMER HOMME COOL MARINE aftershave losion otklanja sitne posekotine od brijanja.

10. Ako ste već proslavili 27. rođendan, pravi ste kandidat da redovno koristite hidratantnu kremu. Elastičnost kože je sve manja sa godinama, baš kao i njena sposobnost da se odupire negativnim spoljašnjim uticajima. Ipak, muška koža retko kad trpi "teške" kreme kakve žene koriste. Preporučujemo GARNIER TOTAL FRESH, hidratantnu kremu koja ne masti kožu i potpuno osvežava vaše lice. Omekšava kožu lica i održava vlažnost onda kada je to najpotrebnije.

Kojim redom treba da koristite proizvode za negu kože?

Eksperti za kožu imaju najbolje namere. Oni žele da vaša koža izgleda zdravo i dobro i zato preporučuju da koristite ovih šest proizvoda - gel za umivanje (običan sapun može da iritira kožu), ulje za brijanje (koje služi da pripremi bradu za glatko brijanje), gel za brijanje, afteršejv, serum za lice (ako ste izloženi suncu) i hidratantni losion sa UV filterima. Svi ovi proizvodi izuzetno su korisni za kožu, zato ih koristite što češće možete.

Ako imate malo vremena, upotrebite sledeću prečicu: koristite samo gel za umivanje i hidratantni losion sa UV filterima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: