Za neke zdravstvene probleme lekovi nisu neophodni

Nisu za sve zdravstvene probleme neophodni lekovi. Određene tegobe mogu se otkloniti uzimanjem odgovarajuće hrane bogate neophodnim mineralima i vitaminima.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

08:30

Za neke zdravstvene probleme lekovi nisu neophodni
Thinkstock / Ilustracija

Otežano zarastanje rana ubrzaćete mineralom cinkom i vitaminima C i K. Ovu uspešnu formulu stvara kombinacija paprika, paradajza i ribe.

Masna koža i bubuljice obično se javljaju zbog nedostatka biotina i vitamina B2. Jogurtom od soje nadoknadićete biotin, a vitamin B2 običnim jogurtom.

Opadanje kose zaustavićete i regenerisati biotinom i cinkom. Zato dan započnite muslijem sa dodatkom badema i jednim kuvanim jajetom.

Krvarenje iz desni ublažićete vitaminima A i C. Za povećanje njihovog sadržaja u organizmu dovoljno je popiti samo čašu soka od šargarepe i pomorandže. U sok obavezno dodajte kašičicu biljnog ulja.

Konstantni umor koji je najverovatnije posledica nestašice gvožđa otklonićete što češćim konzumiranjem jela od sočiva. Takođe, svakodnevno pojedite jedno jaje.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: