Zašto mame hrle na kurs za masažu beba?

U današnje vreme, kada su ljudi preopterećeni obavezama, često pomaže masaža tela, kako bi se opustili i regenerisali.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 04.02.2017.

15:55

Zašto mame hrle na kurs za masažu beba?
Foto: Thinkstock

Tu vrstu opuštanja posebno obožavaju bebe. Ona im može biti od velike pomoći, u slučaju temperature, problema s varenje, grčevi i slično. Soga, sve više mama odlučuje da završi kurs za masažu beba.

Da li zbog toga što ove reči najbolje opisuju odnos majke i bebe, ali pokret koji se u masaži baš tako zove, bebama je najomiljeniji. Draži im je i od “sunca” i “meseca”.

“Obožava, sunce i mesec i sledeći pokret isto to najviše voli, sledeći pokret je ‘I love you’, taj nam je omiljeni. ‘I love youuu....’, kaže majka Nada Šobot.

Sedmomesečna Petra na masaže je navikla. Dok joj mama masira stopala, Petra se posvetila našoj kameri.

Posle stopala, na redu je stomačić.

“Masiramo stomačić. Bebe obožavaju kada im se masira stomačić, to im pomaže ako imaju određene stomačne tegobe, a mlađe bebe kada imaju grčeve, za njih je masaža jako dobra i pomaže im da lakše prebrode tih par nedjelja koiliko grčevi mogu da potraju”, ističe Sanja Grandić, sertifikovani IAIM instruktor za masažu beba.

Sanja je sertifikovani instruktor za masažu beba, a ovo je njena asistentkinja Ljubica. Njih dve zajedno uče roditelje kako da se zbliže i upoznaju sa svojim bebama, na najbolji mogući način.

“Ja kao instruktor za masažu beba, nikada ne masiram bebe. Sve pokrete koje roditelji treba da nauče, ja pokazujem na Ljubici, a oni me prate ritmom koji njima odgovara, zapravo koji bebi odgovara i vrlo brzo uspevaju da savladaju sve pokrete i da bebi zaista bude prava uživancija”, objašnjava Grandić.

“Stvarno pomaže, evo ja baš kažem noćas smo se usred noći masirale zato što je mučio stomačić. Noćas se posle tog jednog masiranja stomačića odmah smirila i zaspala, nisam je ni nunala, samo je zadremala”, kaže Šobot.

Beba je opuštena ukoliko je masira onaj u koga ima poverenja. To su, najčešće, roditelji, koji se u sve većem broju odlučuju da krenu na obuku za masažu.

“Oni to rade zato što žele da bolje upoznaju bebu, da bolje rpepoznaju njene signale koje im ona šalje, da bolje prepoznaju šta znači bebin plač, da beba manje plače, da beba bolje spava i da beba bude opuštenija”, zaključuje Grandić.

Kada je beba opuštenija, onda su i roditelji - tada lepše provode zajedničko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: