Koliko vam je slabo srce?

U Srbiji se, kao i u svetu, u ponedeljak obeležava Evropski dan srčane slabosti, koja spada u jedan od najvažnijih uzroka umiranja u svetu.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 09.05.2015.

13:20

Default images
Foto: Thinkstock

Udruženje za srčanu slabost Srbije i ove godine će obeležiti Evropski dan srčane slabosti u ponedeljak 11. maja 2015. godine.

Ovo je izuzetno značajna manifestacija, jer je srčana slabost najvažniji uzrok umiranja svuda u svetu.
Program obeležavanja podrazumeva nekoliko manifestacija od kojih je „Prava predstava o vašem srcu“ centralni događaj.

U ponedeljak, 11. maja od 10 do 12 časova u Ateljeu 212, predviđa se javna prezentacija problema srčane slabosti uz učešće lekara, bolesnika i javnih ličnosti koja će se uklopiti u proslavu ovog dana u Evropi.

Nakon toga biće priređena predstava “Cacijev uspomenar“, našeg poznatog glumca Milana Mihajlovića Cacija.

Manifestacija se održava osim Beograda, u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Kao i predhodnih pet godina, proslavu organizuje Udruženje za srčanu slabost Srbije u saradnji sa Evropskim Udruženjem za srčanu slabost, Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Medicinskim fakultetom u Beogradu, a partner beogradskog obeležavanja je i Atelje 212.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: