Zdravlje

Petak, 30.03.2012.

20:17

Uskoro aparati za hemodijalizu u VB

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da se pripreme za uključivanje osam aparata za hemodijalizu, koje je Vrnjačka banja dobila od Italije, privode kraju.

Izvor: Beta

Default images

"Sredstvima od 1,7 miliona dinara pripremljen je objekat koji će moći da primi bolesnike koji su iz ovog kraja morali da putuju u Kraljevo ili Kruševac", rekao je ministar novinarima u Vranjačkoj Banji prilikom obilaska Specijalne bolnice "Merkur".

Stanković je kazao da će biti obezbeđeno i jedno vozilo za potrebe bolesnika koji koriste hemodijalizu.

Doktorka Ljeposava Miličević je nakon razgovora sa Stankovićem istakla da je od izuzetnog značaja uvođenje hemodilalizatora u "Merkur".

Ministar je potvrdio novinarima da će u Vrnjačkoj Banji danas razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave i zdravstvenih ustanova o mogućnosti pružanja zdravstvenih usluga ranjenicima iz Libije.

"Mi želimo da to ne bude samo jedna vrsta poseta, već organizovan zdravstveni tretman i za druge ljude iz tih zemalja, a na dobrobit ustanova koje se bave banjsko klimatskim lečenjem", kazao je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: