Morbus still?

Kakva je dijagnoza morbus still i nešto više o toj bolesti?

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:35

Default images

Stilova bolest je bolest koja se karakteriše zahvatanjem zglobova, pojavom visoke temperature i karakteristične ospe po koži. Najčešće se javlja kod dece, mada je moguća i kod odraslih. Tačan uzrok nastanka ove bolesti još uvek nije dovoljno poznat. Potrebno ja da se sa sigurnošću postavi dijagnoza ove bolesti, da bi se zatim pristupilo lečenju. U terapiji postoji više mogućnosti, koristi se i najnovija tzv. biološka terapija. Potrebno je da znate da su promene kod obolelih od ove bolesti česte, bolest ima periode mirovanja i ponovnog pogoršanja. Za sve informacije obratite se reumatologu. U međuvremenu, obavezno vodite računa o načinu ishrane, preporučeni su blagi oblici fizičke aktivnosti. Velike doze vitamina D mogu biti od pomoći.

Prof. dr Ivana Binić, dermatovenerolog, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: