Vukašin i Danijel najbolji muzičari

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2008.

07:11

Default images

- Danijel je koncertmajstor i on najbolje svira klavir. On strašno dobro svira, odlično, neprikosnoveno, i u tome je najbolji - počinje priču Mirko Vukomanović i dodaje da se osim Danijela izdvaja i Vukašin.

- Vukašin odlično svira gitaru. Njih dvojicu bih izdvojio kao najbolje muzičare u kući - iskren je Mirko, ali naglašava da u kući ima još talentovanih studenata.

- I Igor Cukrov i Adnan odlično sviraju klavir, oni su tu negde jednaki, dok su se Nikola Sarić i Ivana Nikodijević, koja sada svira u pratećem bendu „Operacije trijumf”, izdvojili kao dobri gitaristi - napominje on i objašnjava da su, kada su birali takmičare, razmatrali i njihove muzičke sposobnosti.

- Mi smo birali decu koja znaju nešto u muzici, a ne samo da znaju da pevaju. Istina, ima onih koji ništa ne sviraju, ali su u manjem broju. Primer je Nikola Sarić koji pre ulaska u kuću uopšte nije pevao već je svirao u bendu - kaže Mirko.

Iako je profesor Vukomanović Danijela izdvojio kao najboljeg, on se u kući još uvek nije prihvatio instrumenta i pokazao nam da pored pevačkog poseduje i to umeće. A možda dovoljno govori i činjenica da je 2001. godine u ulozi pijaniste osvojio Gran pri u Ženevi. Danijel svira i violinu, a u Kragujevcu je profesor klavira. Iako je samouk, da je jedan od talentovanijih studenata Vukašin je pokazao na prethodnoj gali kada je svirao gitaru uz pesmu „More than words”. I Igor Cukrov je na gala večeri uz pesmu „Yestrday” svirao klavir, a ume da svira trubu, klarinet i gitaru. Aleksandar, koji je završio osnovnu muzičku (odsek violina) i srednju muzičku školu, ume da svira flautu, dok Adnan zna da svira klavir, bubnjeve i harmoniku. Sonja, koja u kući nije svirala nijedan instrument, od svoje osme godine svira klavir, Nina bubnjeve, a Milica klavir i flautu. Nikola Paunović, Ana Bebić i Đorđe Gogov se nisu školovali ni za jedan instrument.

Đuričić: Nina je hrabra

Studentima je prošle nedelje u posetu došao i muzički virtuoz Dragoljub Đuričić, koji je malo i svirao sa studentima. Iako kaže da svi studenti dobro sviraju, te da su veoma talentovani, posebnu pažnju je izazvala Nina koja, inače, svira bubnjeve, a dobro je poznato da se žene retko late za ovaj instrument. Iako je Nina samouka, pokazala je zavidno znanje…

- Kada god žensko svira bubnjeve, uvek se pitam šta je sa njom (smeh). Poznato je da su bubnjari malo opajdareni. Šalu na stranu, Nina je vrlo hrabra, svaka joj čast! Dopalo mi se kako svira, imala je tu neku energiju - kaže Đuričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: