Skype počinje s prikazivanjem oglasa

Skype je objavio da će korisnicima koji nemaju pretplatu početi da prikazuje oglase prilikom video poziva.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

14:24

Default images

Iz kompanije su najavili da će se oglasi prikazivati samo korisnicima koji koriste Windows dok ostale platforme, Mac i smartfonaplikacije, nisu spominjane.

"Ovo je prilika za oglašivače da dopru do miliona korisnika jer se pruža prilika plasiranja ciljanih oglasa na targetiranu grupu ljudi", izjavili su iz kompanije.

Skype smatra da prikazivanje oglasa koji neće smetati korisnicima prilikom korišćenja usluge mogu postati tema razgovora sagovornika.

U uslovima korišćenja stoji da kompanija može koristiti demografske podatke kao što su lokacija, pol, starost korisnika što će pomoći u ciljanom prikazivanju oglasa.

Svi oni koji ne žele da dele lične podatke imaće mogućnost isključivanja navedene opcije u postavkama privatnosti.

Trenutno se Skypeom koristi više od 41 milion jedinstvenih korisnika, od toga su 46,3 posto muškarci, a 53,7 posto žene.

Najpopularniji je među ljudima u grupi između 18 i 49 godina koji čine 65,8 posto ukupnih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: