Google planira da proda Motorolu?

Kolumnista Wall Street Journala piše o tome da postoje glasine da će Google prodati Motorolu i to kompaniji Huawei.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2012.

11:26

Default images

Prošlo je skoro godina dana od kako je najavljen plan o akviziciji Motorole Mobility, a Google je za nju dao 12,5 milijardi dolara.

Planovi o njenoj budućnosti još uvek nisu poznati, a novinar ovog lista razgovarao je sa mnogim insajderima u kompaniji i došao do saznanja o mogućoj prodaji, što nije zvanično potvrđeno iz same kompanije.

Odluka o kupovini Motorole najpre je došla zbog velikog broja patenata, tačnije 17 hiljada njih, a bilo je dosta debate oko toga šta je Google uraditi sa samom kompanijom i njenim zaposlenima.

Najnovije glasine govore da je Google već dao ponudu Huaweiu, a te glasine podgreva i činjenica da Google nikada nije bio hardverska kompanija, te da je za kompaniju bolje da ostane neutralni proizvođač softvera (Androida).

"Razlog za kupovinu Motorole bio je jačanje patenata. Sada kada to imaju, logično je prodati ostatak", kaže analitičar Pjer Feragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: