Tehnopolis

Sreda, 07.09.2011.

09:52

Otpuštena direktorka kompanije Yahoo

Predsedavajući Upravnog odbora kompanije Yahoo, Roj Bostok, putem telefona otpustio je izvršnu direktorku ove kompanije, Kerol Barc.

Izvor: B92

Default images

Njeno mesto privremeno će zauzeti Tim Mors, čovek koji je bio zadužen za finansije u Yahoou.

Barcova je na mesto izvršnog direktora kompanije došla 2009. godine, nakon što je odbijena ponuda Microsofta o preuzimanju ove kompanije za iznos od 44,6 milijardi dolara. Sadašnja vrednost kompanije procenjuje se na 16 milijardi.

Ona je bila na čelu kompanije i kada je potpisan desetogodišnji sporazum sa Microsoftom, po kome je ova kompanija dobila licencu za korišćenje ključnih pretraživačkih tehnologija Yahooa i mogućnost da ih integriše u Bing, a koji se nije pokazao naročito uspešnim.

Nakon što je dobila otkaz, Barc je poslala mail zaposlenima u kojem je rekla na koji način je otpuštena i poželela sve najbolje ljudima sa kojima je sarađivala.

Bostok je, sa druge strane, u saopštenju o njenom odlasku iz firme rekao da kompanija trenutno istražuje mogućnosti koje bi Yahoo vratile na put razvoja i inovacija, što su mnogi protumačili kao eufemizam za prodaju kompanije.

Samo nekoliko sati nakon što je vest o otkazu dospela u javnost, akcije Yahooa skočile su za oko šest posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: