BlackBerry predstavio novi uređaj - Classic

BlackBerry je predstavio novi uređaj koji sadrži prepoznatljivu fizičku tastaturu i trackpad.

Tehnopolis

Izvor: wsj.com

Sreda, 17.12.2014.

18:30

Default images

Nazvan Classic, ovaj uređaj deo je dugoročnog plana kompanije da poveća prodaju i vrati se profitabilnom poslovanju, tako što će se ponovo fokusirati na korisnike iz sveta biznisa. Raniji pokušaji da se dopadne i “običnim” korisnicima su propali.

Classic ima tradicionalnu qwerty tastaturu, niz navigacionih tastera za upravljanje operativnim sistemom uređaja i trackpad.
Beta / AP Photo/Bebeto Matthews
“Pažljivo smo slušali naše korisnike, kako bismo im pružili tehnologiju koja im je potrebna, a zahvaljujući tome, razvijen je BlackBerry Classic”, saopštio je izvršni direktor kompanije Džon Čen.

“To je siguran uređaj, sa performansama i brzinom koji su potrebni u današnje vreme”, rekao je on.

BlackBerry Classic zadržao je neke prednosti modela 10, ali i neke aspekte starijih modela.

Ima 720x720 ekran koji je 60 odsto veći od BlackBerry Bold iz 2011. Pokreće ga BlackBerry 10.3.1 operativni sistem, a iz kompanije kažu da baterija traje 50 odsto duže od ranijih modela.

Opremljen je 1,5GHz Qualcomm Snapdragon procesorom sa 2GB RAM memorije, zbog čega je pretraživanje interneta tri puta brže i kamerom od 8 megapiksela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: