Srbija: Trećina koristi mobilni internet

U Srbiji 31 odsto građana koristi internet na mobilnom telefonu, pokazala su poslednja istraživanja sprovedena na sajtu CeeVee.com.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2012.

08:17

Default images

Istraživanje je pokazalo da mobilni uređaji još nisu glavna opcija za surfovanje internetom, ali da je korišćenje mobilnih telefona u ove svrhe svakim danom sve češće i da postaje jedno od važnih komunikacionih medija.

Većina ispitanika je izjavila da koristi internet na mobilnom telefonu za preveravanje mejla (23 odsto), pretraživanja (20 odsto), pristup nalozima na društvenim mrežama (12 odsto), čitanje vesti (12 odsto) i traženje posla (10 odsto).

Kada se uporedi broj svih ispitanika koji imaju pristup internetu na mobilnom telefonu, samo 24 odsto ga koristi u procesu pronalaženja posla.

Među njima 14 odsto proverava obaveštenja o novim poslovima, osam odsto pristupa sajtovima s oglasima za posao, tri odsto koristi mobilne aplikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: