Australijske avio kompanije "prizemljile" Galaxy Note 7

Australijske avio-kompanije Qantas i Virgin Australia zabranile su putnicima upotrebu ili punjenje Samsungovog mobilnog telefona Galaxy Note 7 tokom leta zbog nedavnog prijavljenih problema sa baterijom tog uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

12:29

Australijske avio kompanije
Tanjug / AP Photo/ahn Young-joon

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona, obustavio je prošle nedelje prodaju najnovijeg modela tog uređaja i povukao je 2,5 miliona smartfona isporučenih širom sveta, nakon što je nekoliko kupaca prijavilo da su se njihovi telefoni zapalili ili eksplodirali tokom punjenja.

"Posle opoziva Samsung Galaxy Note 7 personal electronic device (PED) od strane australijskog ogranka Samsunga, zahtevamo od putnika koji ga poseduju da ga ne uključuju ili pune tokom leta", navodi se u saopštenju Qantas.

Zahtev se odnosi na domaće i međunarodne letove, i važi za Qantas niskotarifnu podružnicu Jet Star, navodi se u saopštenju.

Qantas domaći konkurent, Virgin Australia, izdao je slično saopštenje, dodajući da će u avionu, uoči poletanja, obaveštavati putnike o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: