Ponedeljak, 07.02.2011.

12:40

Xoom će koštati 800 dolara

Sudeći prema informacijama sa promotivnog flajera lanca Best Buy, Motorola Xoom tablet će biti u prodaji za dve nedelje.

Izvor: B92

Default images

Ovaj datum nešto je kasniji od onog koji se ranije pominjao, ali su se neke ranije informacije pokazale u potpunosti tačnim. Jedna od njih je cena.

Naime, 799 dolara, koliko je nagađalo da će ovaj uređaj koštati, po svoj prilici jeste cena po kojoj će svi zainteresovani moći da nabave Xoom od 24. februara.

Ovaj 10-inčni tablet sa dvojezgarnim Nvidia Tegra 2 procesorom imaće prednju i zadnju kameru, od 2 i 5 mega piksela, a koštaće 100 odnosno 300 dolara više od najskuplje i najjeftinije verzije iPada, čiji će biti glavni konkurent.

Iako su hardverske karakteristike Xooma u odnosu na iPad vidno naprednije, mnogi analitičari smatraju da je cena ipak previsoka, jer bi i iPad 2, sličnih karakteristika, mogao da se nađe na tržištu po istoj ceni kao i starija verzija.

Dok se zvanično ne pojavi u prodavnicama, Motorola je lansirana novu reklamu koja se tematski oslanja na "1984". Imajući na umu da je Apple prvi iskoristio ovu temu u svom promotivnom spotu, i jasnu simboliku u Motorolinom videu, mnogi smatraju da je Motorola želela da poruči da dolaskom Xooma na scenu "više neće biti 1984. godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: