Windows za tablete sledeće godine

Testiranje novog Microsoft operativnog sistema za tablete neće početi pre kraja ove godine, a finalni proizvod će biti lansiran najranije na jesen 2012. godine.

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

11:10

Default images

Te informacije Bloombergu su dali zaposleni u Microsoftu, koji su želeli da ostanu anonimni. Oni kažu da se radi na tome da se Windows 7 prilagodi tabletima, odnosno radu na manjim ekranima osetljivim na dodir.

Iako već postoje tableti na Windowsu 7, činjenica da će softver optimizovan za tablete iz kompanije Microsoft na tržište izaći onda kada većina kompanija bude lansirala drugu ili čak treću generaciju svojih tableta na drugim operativnim sistemima, mnoge analitičare navodi da komentarišu da će se Microsoft naći u veoma lošoj poziciji.

Prema podacima kompanije Gartner, Microsoft ima udeo od 90 posto na tržištu PC-a, ali je procenat na tržištu tableta zanemarljiv. Udeo Applea, bar prema podacima koje je na predstavljanju novog iPada izneo Stiv Džobs, iznosi 90 posto, a očekuje se da će se tokom ove godine i Android izboriti za svoj udeo.

Microsoft još uvek nije zvanično komentarisao ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: